TienerToneel Huizen

VOOR JOU

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Hou je van theater maken en van een leuke sfeer?
Dan is Tiener Toneel Huizen echt iets voor jou!

Nooit eerder theater gemaakt? Geen probleem! Theater als leuke hobby? Prima! Of droom je ervan om acteur of actrice te worden? Dan is dit ook de plek om ervaring op te doen!

In september begint een nieuw theaterseizoen en als jij in groep 8 zit of op het voortgezet onderwijs kun je meedoen!!

De eerste paar maanden leren we elkaar goed kennen en doen allerlei dingen die nodig zijn om goed theater te kunnen maken zoals het spelen van een rol, inleving, improvisatie enz. Daarna gaan we beginnen met een theaterstuk. Je krijgt één of meerdere rollen. Denk niet dat je teksten uit je hoofd moet leren om die dan op te zeggen! In het script dat je mee krijgt staat alleen het verhaal in het kort. Binnen het verhaal krijg je veel ruimte om zelf jouw rol in te vullen. Ook wat je zegt bedenk je zelf. Het moet natuurlijk wel bij je rol en in het verhaal passen maar daarbij word je door ervaren regisseurs geholpen. In mei of juni geven we een grote voorstelling op een podium! Ongetwijfeld zullen we met elkaar heel veel plezier gaan hebben maar daarnaast zul je je ook goed moeten kunnen concentreren want een goed theaterstuk heb je natuurlijk niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen! We vragen dan ook maximale inzet. Want met elkaar een knallend theaterstuk neerzetten, dat is de uitdaging!

Geef je op bij Bob of via de site! Eerst een keertje kijken? Ook prima!

Neem ook eens een kijkje op het YouTube-kanaal van Tiener Toneel Huizen!

VOOR JE OUDERS

Bob Kesteloo en Jeroen van der Plasse geven al theaterles sinds 1988 en hebben inmiddels al vele tientallen stukken geregisseerd. In het begin werd alleen met kinderen gewerkt maar sinds 1999 ook met tieners. Inschrijving staat open voor tieners vanaf groep 8.  De cursus loopt van september tot in juni. Opgave geldt voor een heel seizoen. De eerste lessen zijn bedoeld als kennismaking. Hierna gaan we werken aan een theaterstuk. We werken vanuit improvisatie. Dit houdt in dat de tieners wel een script krijgen maar binnen het script de ruimte krijgen om zelf invulling te geven aan hun rol. Ook wat ze zeggen bedenken ze in principe zelf. Wij werken op deze  manier omdat wij vinden dat dat leerzamer en ook leuker is en omdat er dan bovendien natuurlijker gespeeld wordt. Ook vinden wij het essentieel dat iedereen zich veilig voelt om zichzelf te kunnen zijn. Ook staan wij voor openheid. Als ouders bent u op elk moment welkom om bij ons binnen te lopen. Tot slot: om een goed stuk te kunnen neerzetten zal van de tieners maximale inzet worden gevraagd. Het is belangrijk zich dat bij opgave te realiseren.

Kijk voor meer informatie ook op facebook

TIJDSTIP    : vrijdag 19:00 – 20:30 vanaf groep 8
TIJDSTIP    : vrijdag 19:00 – 20:30 vanaf 15 jr (NIEUWE GROEP)
PLAATS      : De Optimist, Koers 43, Huizen
OPGAVE     : Bob Kesteloo: 035-6948521 of via de site
PRIJS           : €30 p.m, 10 mnd, voorstelling
voor  maximaal 8 personen gratis
(prijzen seizoen 2019/2020)