TienerToneel Huizen

VOOR JOU

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging?
Hou je van theater maken en van een leuke sfeer?
Dan is Tiener Toneel Huizen echt iets voor jou!

Nooit eerder theater gemaakt? Geen probleem! Theater als leuke hobby? Prima! Of droom je ervan om acteur of actrice te worden? Dan is dit ook de plek om ervaring op te doen!
In september begint een nieuw theaterseizoen en als jij in groep 8 zit of op het voortgezet onderwijs kun je meedoen!!

De eerste paar maanden leren we elkaar goed kennen en doen allerlei dingen die nodig zijn om goed theater te kunnen maken zoals het spelen van een rol, inleving, improvisatie enz. Daarna gaan we beginnen met een theaterstuk. Je krijgt één of meerdere rollen. Denk niet dat je teksten uit je hoofd moet leren om die dan op te zeggen! In het script dat je mee krijgt staat alleen het verhaal in het kort. Binnen het verhaal krijg je veel ruimte om zelf jouw rol in te vullen. Ook wat je zegt bedenk je zelf. Het moet natuurlijk wel bij je rol en in het verhaal passen maar daarbij word je door ervaren regisseurs geholpen. In mei of juni geven we een grote voorstelling op een podium! Ongetwijfeld zullen we met elkaar heel veel plezier gaan hebben maar daarnaast zul je je ook goed moeten kunnen concentreren want een goed theaterstuk heb je natuurlijk niet zomaar, daar moet je wel wat voor doen! We vragen dan ook maximale inzet. Want met elkaar een knallend theaterstuk neerzetten, dat is de uitdaging!

Geef je op bij Bob of via de site! Eerst een keertje kijken? Ook prima!

Neem ook eens een kijkje op het YouTube-kanaal van Tiener Toneel Huizen!

VOOR JE OUDERS

Bob Kesteloo en Jeroen van der Plasse geven theatercursussen sinds 1988 en hebben inmiddels al heel veel stukken geregisseerd. In het begin werd alleen met kinderen gewerkt maar sinds 1999 ook met tieners. Inschrijving staat open voor tieners vanaf groep 8. De cursus loopt van september tot in juni. Opgave geldt voor een heel seizoen. De eerste lessen zijn bedoeld als kennismaking. Hierna werken we aan een theaterstuk. We werken vanuit improvisatie. Dit houdt in dat de tieners binnen het script de ruimte krijgen om zelf invulling te geven aan hun rol. Ook wat ze zeggen bedenken ze in principe zelf. Wij werken zo omdat wij dat leerzamer en  leuker vinden en er bovendien natuurlijker gespeeld wordt. Essentieel is dat iedereen zich veilig voelt om zichzelf te kunnen zijn. Ook openheid vinden wij belangrijk. Als ouders bent u altijd welkom om bij ons binnen te lopen. Om een goed stuk te kunnen neerzetten zal van de tieners serieuze inzet worden gevraagd. Het is belangrijk zich dat bij opgave te realiseren.

Als u te weinig inkomen heeft om de cursus te betalen dan kunt u terecht op de site meedoenhbel.nl. Daar kunt u zich aanmelden voor vergoeding van het cursusgeld. U hoeft niets voor te schieten maar het wordt betaald door de gemeente.

TIJDSTIP:   vrijdag 19:00 – 20:30 uur
PLAATS:    De Optimist, Koers 43, Huizen
OPGAVE:   Bob Kesteloo: 06-45115555 of via de site
PRIJS:         30 euro p.m, 10 mnd,
voorstelling voor maximaal 8 personen gratis
(prijzen seizoen 2020/2021)