Theatergroep 6 t/m 12 jaar

VOOR JOU

Vind jij het leuk om toneel te spelen of zou je het wel eens willen proberen? Dan heb ik goed nieuws voor jou! In kindcentrum ‘De Optimist’ zit namelijk een leuke toneelclub voor kinderen vanaf 6 jaar en voor tieners. De toneelclub heet:

Bolletje Rolletje Kindertoneel

We beginnen in september of februari en gaan echt van alles doen! In het eerste deel doen we allerlei leuke dingen met toneel die ook belangrijk zijn voor het grote toneelstuk. Zo leren we elkaar ook goed kennen. Je leert verschillende manieren van toneelspelen, we gaan met rollen oefenen en ook gaan jullie zelf toneelstukjes maken. Hierna wordt het pas echt spannend want dan beginnen we met het grote toneelstuk! Je hoeft geen teksten uit je hoofd te leren. Hoe je je rol speelt en wat je zegt mag je zelf verzinnen. Het moet natuurlijk wel bij je rol en in het verhaal passen maar daar helpen we je bij. Deze vrijheid maakt toneelspelen nog veel leuker! En dan breekt de grote dag aan! We geven een grote voorstelling op een echt podium waar je iedereen voor uit mag nodigen! Na de voorstelling is het nog niet afgelopen maar dan gaan we nog meer dingen doen met toneel en sluiten de cursus feestelijk af.

Misschien lijkt het je leuk maar vind je het ook spannend om op toneel te gaan. Dat is helemaal niet erg want er zijn altijd anderen die ook voor het eerst komen. Je krijgt alle hulp die jij nodig hebt! Je zult merken dat toneel spelen écht leuk is! Je mag ook gewoon een keertje komen kijken. Laat deze brochure ook aan je ouders lezen. Op de achterkant staan nog meer leuke dingen die wij organiseren. Laat deze brochure ook aan andere kinderen lezen die toneelspelen leuk vinden.

als je in groep 8 zit of op het voortgezet onderwijs kun je ook meedoen met Tiener Toneel Huizen, voor die groep is een andere brochure beschikbaar

VOOR JE OUDERS

Bolletje Rolletje Kindertoneel is een toneelschool in Huizen die sinds 1988 bestaat en opgericht is door Bob Kesteloo en Jeroen v/d Plasse. Er zijn diverse leeftijdsgroepen van 6 t/m 18 jaar. De cursussen duren van sept t/m juni of  van sept t/m jan en feb t/m juni. Een opgave geldt voor de hele cursus. De eerste lessen maken we kennis  en we doen dan van alles met toneel. Wij vinden het vooral belangrijk dat iedereen zich veilig voelt om zichzelf te durven zijn en van daaruit toneel gaat spelen. In het tweede deel van de cursus gaan we oefenen voor een groot toneelstuk dat we ook opvoeren. Hoe dat in zijn werk gaat kunt u hiernaast lezen. De 1e  les kan uw kind vrijblijvend kijken. Naast veiligheid vinden wij openheid belangrijk, u bent altijd welkom om binnen te lopen of lessen bij te wonen. U kunt ons bellen voor een inschrijfformulier of vul het in op de site. Als uw inkomen te laag is om de cursus te kunnen betalen dan kunt u terecht op de site meedoenhbel.nl Daar kunt u zich aanmelden voor vergoeding van het cursusgeld. U hoeft niets voor te schieten maar het wordt betaald door de gemeente.

Kijk voor meer informatie op onze website: www.bolletjerolletje.nl of facebookpagina

LESDAG:         donderdag 16:00 tot 17:30 uur 6-10 jr
vrijdag 16:30 tot 18:00 uur 8-12 jr
vrijdag 19:00 tot 20:30 uur vanaf 12 jr
LOCATIE:       kindcentrum De Optimist, Koers 43, Huizen
OPGAVE:       Bob Kesteloo, 06-45115555 of via de site
PRIJS:             donderdag 35 euro p.m, / 5 mnd,
vrijdag 33 euro p.m, / 10 mnd
(voor elke speler zijn voor de voorstelling 8 gratis kaarten beschikbaar)
  prijzen 2023/2024

 

 

: